Вчителі англійської мови з Тернополя розпочали навчання та
  ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ БАТЬКІВ МАЛЕНЬКИХ МЕШКАНЦІВ ...
Вітаємо лауреатів Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2024»!
Управлінням освіти і науки Тернопільської міської ради отримано
Тернопільські школярі  ТЛ№21- СМШ ім.І.Герети  та учениця ТПШ №1

Новини

ІV альтернативно-інклюзивна олімпіада для дітей з особливими освітніми потребами  «Ми - чемпіони»

11 грудня 2020 року за підтримки міської ради, управління освіти і науки, Тернопільського комунального методичного центру науково-освітніх інновацій та моніторингу, Комунальної установою «Інклюзивно-ресурсний центр № 1», Лабораторії якості навчання обдарованої дитини  відбулася ІV альтернативно-інклюзивна олімпіада для дітей з особливими освітніми потребами  «Ми - чемпіони» (заснована к.ф.н. Миколою Николиним). 

Метою олімпіади є впровадження інклюзивних цінностей у практику, розвиток комунікативних та предметних компетентностей учнів.

     
Одним із завдань олімпіади  перенести власне уявлення  папір у вигляді малюнка за технікою пальчикових штрихів і перетворити  це зображення на закінчений змістовий продукт під назвою «Казкове зимове дерево» (проведено практичним психологом  ІРЦ Гарматій Г.Я.). Діти з ООП були психологічно включені у ситуацію. Процес створення образу викликав у них естетичні емоції та можливість використати досвід у подальшій творчій діяльності. Найважливіше, діти повірили в свої сили, раділи досягнутому результату, а батьки побачили маленькі успіхи своїх дітей.
Фахівці ІРЦ (Вишневська Н.М., Федінчук О.П., Лашко Г.В.) використовували інтегровані завдання з різних навчальних дисциплін. Свої знання з української мови та навички читання діти продемонстрували за допомогою мовленнєвої гри «Пори року». Вправа «Е чи И»,  вікторина «Добрий вчинок», виконувалися після перегляду казки про Святого Миколая.

         Математичні компетентності учасники презентували на цифровому тренажері «Великі перегони».

    Також фахівцями були застосовані інструменти  гейміфікації для         заохочення та подальшої позитивної мотивації до виконання завдань, впевненості у власних можливостях, підвищення самооцінки.

         На завершення олімпіади пройшла карооке-руханка «Танці-зігріванці».

         Дипломи та грошові сертифікати учасникам ІV альтернативно-інклюзивна олімпіада для дітей з особливими освітніми потребами «Ми – чемпіони» вручила начальником управління освіти і науки Ольга Похиляк.

Read 267 times Last modified on Четвер, 17 грудня 2020 07:48
Поділитися

Керівники

Контакти (upravl.osvita@ukr.net)

м.Тернопіль,
бульвар Т.Шевченка, 1
46000
тел.: 0352525694

upravl.osvita@ukr.net

Top