Вчителі англійської мови з Тернополя розпочали навчання та
  ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ БАТЬКІВ МАЛЕНЬКИХ МЕШКАНЦІВ ...
Вітаємо лауреатів Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2024»!
Управлінням освіти і науки Тернопільської міської ради отримано
Тернопільські школярі  ТЛ№21- СМШ ім.І.Герети  та учениця ТПШ №1

Новини

Моніторинг якості дошкільної освіти

В Україні проведуть моніторинг якості дошкільної освіти

1 липня в Україні стартував ознайомчий курс для національних експертів ECERS, які проведуть дослідження якості дошкільної освіти. Планується, що проміжні результати моніторингу будуть оприлюднені на початку 2021 року.

Про це повідомили в Міністерстві освіти і науки.

В освітньому відомстві зазначають, що онлайн-курс організований Командою підтримки реформ МОН у партнерстві з Українським інститутом розвитку освіти, Всеукраїнським фондом "Крок за кроком» та за підтримки ЮНІСЕФ в Україні.

За словами експерта з дошкілля Команди підтримки реформ МОН Соломії Бойкович, зазвичай про якість дошкільної освіти говорять на основі сухих даних, як-от освіти педагогів чи стажу їхньої роботи, переліку навчальних програм, відповідності нормам. Разом з тим, у цьому переліку відсутні індикатори, що стосуються добробуту дитини.

«Команда підтримки реформ запускає дослідження за допомогою методики ECERS – шкали оцінювання якості дошкільної освіти. Ми розпочали підготовку експертів, які зможуть провести дослідження, зосереджене на розвитку дитини, яка є центральною у всій структурі оцінювання”, – зазначила Соломія Бойкович.

Заявки на курс подали 31 фахівець, з яких відібрали 21 потенційного експерта. З-поміж них – освітяни, науковці, керівники закладів дошкільної освіти та представники приватних освітніх закладів. 

Навчання триватиме впродовж липня, а пілотне дослідження розпочнеться вже восени.

Джерело:https://osvita.ua/news/74859/

Read 344 times Last modified on Четвер, 02 липня 2020 11:08
Поділитися

Керівники

Контакти (upravl.osvita@ukr.net)

м.Тернопіль,
бульвар Т.Шевченка, 1
46000
тел.: 0352525694

upravl.osvita@ukr.net

Top