Вчителі англійської мови з Тернополя розпочали навчання та
  ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ БАТЬКІВ МАЛЕНЬКИХ МЕШКАНЦІВ ...
Вітаємо лауреатів Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2024»!
Управлінням освіти і науки Тернопільської міської ради отримано
Тернопільські школярі  ТЛ№21- СМШ ім.І.Герети  та учениця ТПШ №1

Новини

Роз'яснення щодо карантину

Розпорядження про карантин на місцевому рівні не було. Усі чекають на офіційні документи та роз'яснення Кабінету Міністрів України, який і повідомив про запланований карантин у навчальних закладах.

 Для навчальних закладів Уряд планує запровадити карантин на три тижні.

Тим часом, у міському управлінні освіти також чекають, що скаже Уряд і Тернопільська міська рада. - Постанови КМУ ніхто не бачив. На офіційному сайті була лишень інформація про те, що карантин заплановано. Але коли його планують вводити, даних немає. 10 березня у Тернополі відбулося засідання комісії з питань надзвичайних ситуацій та оперативного штабу із випадків попередження захворювання на коронавірус. На ньому вирішили про введення обмежувальних заходів, зокрема про заборону проведення масових заходів тощо. Наразі питання карантину – відкрите, - розповідає заступник начальника управління освіти Ірина Сум. Чекають на розпорядження уряду Саме управління освіти не може локально прийняти рішення про карантин. - У Києві карантин ввели, ми про це знаємо. У Тернополі - ще ні, як тільки-но будуть зміни, ми обов’язково повідомимо про це навчальні заклади, а ті – батьків, - наголошує пані Ірина. У прес-службі міської ради також додали, що в Тернополі немає підстав для введення карантину. - У нас немає жодного випадку захворювання на коронавірус, показник захворюваності на грип на ГРВІ – нижче допорогового рівня. Якщо заклади закриють на три тижні, учні шкіл не зможуть добре підготуватися до здачі ЗНО чи Державної підсумкової атестації, - пояснює керівник відділу зв'язків із громадськістю Мар'яна Зварич. Наразі міська влада чекає на чіткі роз’яснення Уряду. Що каже міська влада - Ми бачимо інформацію про те, що карантин заплановано. Але самої постанови не оприлюднили. Ми уточнюємо інформацію у профільних міністерствах, аби розуміти, чи це рішення про карантин має рекомендаційний чи обов’язковий характер. На підставі цього буде прийняте рішення на місцевому рівні, - каже Мар'яна Зварич. У той же час, начальник обласного управління освіти в інтерв’ю для місцевих телеканалів заявила про карантин в усіх навчальних закладах області і Тернополі, зокрема. Але, як запевняють у Тернопільській міській раді, рішення про введення карантину ще не прийняли. Тому наразі всі в режимі очікування.
Посилання на джерело: https://te.20minut.ua/Podii/ternopil-v-ochikuvanni-chi-zakrivayut-ternopilski-shkoli-i-sadki-na-ka-11041010.html?fbclid=IwAR0H76MaG2lQ4NHZGCdH6UTC4-QyMl1u7tbtgv5-gZn_kYB6k9bs2FiFe3Y

Read 4076 times Last modified on Четвер, 12 березня 2020 06:31
Поділитися

Керівники

Контакти (upravl.osvita@ukr.net)

м.Тернопіль,
бульвар Т.Шевченка, 1
46000
тел.: 0352525694

upravl.osvita@ukr.net

Top