Вчителі англійської мови з Тернополя розпочали навчання та
  ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ БАТЬКІВ МАЛЕНЬКИХ МЕШКАНЦІВ ...
Вітаємо лауреатів Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2024»!
Управлінням освіти і науки Тернопільської міської ради отримано
Тернопільські школярі  ТЛ№21- СМШ ім.І.Герети  та учениця ТПШ №1

Новини

Підсумки тижня в освіті: головні події (22.07-27.07)

Підсумки тижня в освіті: головні події

Вступникам надані рекомендації на бюджет. 26 липня оголошено рейтингові списки вступників із зазначенням рекомендованих осіб, які можуть здобувати вищу освіту у закладах вищої освіти за рахунок бюджетних коштів.

Розпочався добір аудиторівякі перевірятимуть школи. Державною службою якості освіти розпочато добір освітян, які готові стати освітніми експертами з проведення інституційного аудиту в школах. Планується, що робота аудиторів розпочнеться у вересні.

Підвищення зарплат освітянам призведе до інфляції, - експерт. За словами економіста Світового банку Анастасії Головач, значне підвищення зарплат педагогам, яке напередодні виборів анонсували глава уряду та міністр освіти, призведе до зростання інфляції.

Розпочався процес атестації наукових напрямів вишів. МОН запустило процес  атестації наукових напрямів вишів, за результатами якої вони зможуть отримати кошти на базове фінансування науки. Цього року на науку в університетах передбачено 100 млн грн.

В Україні пропонують просувати дослідження PISA. Міністерство освіти, УЦОЯО, UNICEF в Україні та кілька неурядових організацій підписали меморандум про співпрацю. Документ передбачає імплементацію міжнародного дослідження PISA в Україні.

В МОН визначили пріоритети для психологічної служби. Міністерство освіти направилозакладам рекомендації щодо пріоритетних напрямів психологічного супроводу та соціально-педагогічного патронажу учасників освітнього процесу.

Уряд схвалив Стратегію інноваційного розвитку. Мета документа полягає у розбудові національної інноваційної екосистеми для забезпечення швидкого та якісного перетворення креативних ідей в інноваційні продукти та послуги.

Рейтинг спеціальностей за кількістю поданих заяв. За інформацією «Вступ.ОСВІТА.UA», найбільша кількість абітурієнтів подала заяви на спеціальності галузі «Управління та адміністрування» (135 090), «Інформаційні технології» (115 228) та «Гуманітарні науки» (88 103).

Учніякі не пройшли конкурсможуть продовжити навчання. Міністерством освіти у відповідь на звернення громадян надано роз'яснення щодо практичного застосування Порядку переведення учнів шкіл до наступного класу.

Українські школяри здобули медалі на учнівських олімпіадах. Українські учні здобули 6 медалей на Міжнародній учнівській олімпіаді з математики і 3 медалі - на Міжнародній учнівській олімпіаді з біології. Змагання завершилися 22 липня.

 Освіта.ua
26.07.2019

Read 224 times Last modified on Понеділок, 29 липня 2019 06:25
Поділитися

Керівники

Контакти (upravl.osvita@ukr.net)

м.Тернопіль,
бульвар Т.Шевченка, 1
46000
тел.: 0352525694

upravl.osvita@ukr.net

Top