Вчителі англійської мови з Тернополя розпочали навчання та
  ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ БАТЬКІВ МАЛЕНЬКИХ МЕШКАНЦІВ ...
Вітаємо лауреатів Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2024»!
Управлінням освіти і науки Тернопільської міської ради отримано
Тернопільські школярі  ТЛ№21- СМШ ім.І.Герети  та учениця ТПШ №1

Новини

Альтернативна олімпіада "Терапевт власного "Я""

20 лютого 2019 р. на базі ТЗОШ№23 працівниками лабораторії якості навчання обдарованої дитини Тернопільського комунального методичного центру науково-освітніх інновацій та моніторингу (Галина Несмашна, Володимир Сеньків, Лариса Козловська) проведено фінал альтернативної психологічної олімпіади «Терапевт власного Я». За перемогу цьогоріч змагалися 11 фіналістів - переможців 4-х відбіркових етапів із семи навчальних закладів міста (ТЗОШ№19, 26, 27, ТСШ№3,7, ТНВК ШЛ№6 ім. Н. Яремчука, Тернопільської української гімназії ім. І.Франка).

Олімпіада проходила в 4 тури, у яких учасники мали змогу повправлятися у знанні психологічних понять, а також у вмінні презентувати себе, шукати плюси і мінуси у життєвих ситуаціях, використовувати засоби невербального спілкування. Завдання було складено так, щоб учасники продемонстрували та вдосконалили практичні навички, які знадобляться у повсякденному житті: вміння вирішувати проблеми, керувати своєю поведінкою, долати труднощі.

Оцінювало учасників компетентне журі, у складі якого були науковці Радчук Галина Кіндратівна, доктор психологічних наук, професор, зав кафедри практичної психології Тернопільського національного педагогічного університету ім. В.Гнатюка, Бригадир Марія Богданівна, кандидат психологічних наук, доцент кафедри психології та соціальної роботи, Тернопільського національного економічного університету, а також практики: Хоменчук Лілія Борисівна, головний спеціаліст відділу у справах сім’ї управління у справах сім’ї, молодіжної політики та спорту, практичні психологи - Тригук Оксана Степанівна (ТЗОШ№11), Іванюк Тетяна Михайлівна (ТЗОШ№16).

Олімпіада проходила у нестандартному ігровому форматі, у якому не було пасивних глядачів – лише учасники.  Так не залишилися поза увагою і ті, кому не пощастило  вийти у фінал - для них було організовано 5 команд, які також мали свої завдання. Модераторами команд виступили студенти 3 та 4 курсів юридичного факультету Тернопільського національного економічного університету - майбутні психологи та соціальні працівники. Команда - переможець отримала нагороду від управління сім’ї, молодіжної політики та спорту Тернопільської міської ради . Окрім того, учасники мали змогу виграти миттєвий приз у бліц-завданнях та запитаннях від журі.

Присутніх також було ознайомлено з умовами вступу на навчання за спеціальністю «психологія» до вищих навчальних закладів: Тернопільського національного педагогічного університету ім. В.Гнатюка та Тернопільського національного економічного університету.

Друге та третє місця у фіналі олімпіади вибороли відповідно Скрипець Устина, учениця 9 кл. Української гімназії ім. Франка та Кульпа Тетяна, учениця 10 кл. ТЗОШ № 27.

Переможницею фінального туру олімпіади стала Собчак Анатасія, дев’ятикласниця ТНВК школа-ліцей №6 ім. Н. Яремчука.

Олімпіада пройшла в творчій та комфортній атмосфері, школярі сповна розкрили свої таланти, успішно відповіли на усі завдання за що й отримали заслужені нагороди: сертифікати учасників та дипломи фіналістів, призи від управління сім’ї, молодіжної політики та спорту, а переможці – грамоти управління освіти і науки Тернопільської міської ради та подарунки від Тернопільських видавництв - «Мандрівець» та "Навчальна книга – Богдан".

методисти ТКМЦ Несмашна Г.Є., Сеньків В.М.

Read 500 times Last modified on Четвер, 21 лютого 2019 13:39
Поділитися

Керівники

Контакти (upravl.osvita@ukr.net)

м.Тернопіль,
бульвар Т.Шевченка, 1
46000
тел.: 0352525694

upravl.osvita@ukr.net

Top