Вчителі англійської мови з Тернополя розпочали навчання та
  ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ БАТЬКІВ МАЛЕНЬКИХ МЕШКАНЦІВ ...
Вітаємо лауреатів Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2024»!
Управлінням освіти і науки Тернопільської міської ради отримано
Тернопільські школярі  ТЛ№21- СМШ ім.І.Герети  та учениця ТПШ №1

Новини

У тестів з мови і математики найвища прогностична валідність, – УЦОЯО

 

Комбінація двох тестів НМТ – української мови і математики – надає найкращу можливість оцінити здатність майбутнього студента до успішного опанування університетської програми.

Про це в коментарі Освіта.ua сказала заступниця директора Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко, аргументуючи визначений перелік обов'язкових предметів національного мультитесту.

За її словами, саме результати тестування з української мови і математики мають найвищу прогностичну валідність, зокрема, можуть визначити, наскільки результат вступника співвідноситиметься з результатами його навчання на першому курсі університету.

«Тобто якщо ви маєте дуже високі результати з цих двох предметів, ми можемо з високою ймовірністю сказати, що студент матиме високі навчальні результати наприкінці першого семестру у виші. Якщо вступні результати тестування з української мови й математики є низькими, то результати першої сесії будуть посутньо нижчими», – зазначила заступниця директора Українського центру оцінювання якості освіти.

Вона також наголосила, що зазначена комбінація результатів тестування з цих предметів предметів є найважливішим показником для вступу.

«Це найважливіший показник для вступних іспитів, бо ця комбінація – іспити й успішність студента під час навчання у виші – має бути дуже тісною. Отже, запроваджуючи такі іспити, ми хочемо, щоб найкращі абітурієнти вступили до найкращих університетів і там якомога краще навчалися, а потім стали частиною нашої економіки для відбудови країни», – повідомила Вакуленко.

Як відомо, Міністерство освіти і науки та освітній комітет Верховної Ради, за підсумками консультацій із вступниками та громадськістю, представили модель НМТ, до якої включено три предмети – обов'язкові українська мова і математика, й один предмет за вибором вступника.

Водночас під час голосування за відповідний проєкт закону у парламенті фракція Європейської солідарності висловила незгоду через невключення до обов'язкового переліку вступних іспитів тесту з історії України. За результатами розгляду законопроєкт був ухвалений за основу.

Очікується, що розгляд законопроєкту у другому читанні відбудеться у лютому під час наступного пленарного засідання Верховної Ради.

Для отримання оперативної інформації про проведення НМТ та вступної кампанії приєднуйтесь до каналу Вступ.ОСВІТА.UA в Telegram.

 

http://osvita.ua/test/88415/ 

Read 79 times Last modified on П'ятниця, 10 лютого 2023 12:14
Поділитися

Керівники

Контакти (upravl.osvita@ukr.net)

м.Тернопіль,
бульвар Т.Шевченка, 1
46000
тел.: 0352525694

upravl.osvita@ukr.net

Top