Вчителі англійської мови з Тернополя розпочали навчання та
  ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ БАТЬКІВ МАЛЕНЬКИХ МЕШКАНЦІВ ...
Вітаємо лауреатів Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2024»!
Управлінням освіти і науки Тернопільської міської ради отримано
Тернопільські школярі  ТЛ№21- СМШ ім.І.Герети  та учениця ТПШ №1
Середа, 22 березня 2023 07:28

ОБГРУНТУВАННЯ

Written by
Rate this item
(0 votes)

ОБГРУНТУВАННЯ

технічних та якісних характеристик  закупівлі послуги з санітарної обрізки, омолодження дерев, видалення сухостійних, аварійних дерев, навантаження, вивезення та утилізація утворених відходів на територіях закладів дошкільної освіти та  початкових шкіл  міста Тернополя за  «ДК 021-2015 - 77310000-6 — Послуги з озеленення територій та утримання зелених насаджень» , розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

22.03.2023 р.

(оприлюднюється на виконання постанови КМУ № 710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

Управління освіти і науки Тернопільської  міської ради, Україна, 46001, м. Тернопіль, бульвар Тараса Шевченка, буд.1, Юридична особа, яка забезпечує потреби держави або територіальної громади, код ЄДРПОУ 26198169 (надалі Замовник) оприлюднює обґрунтування технічних та якісних характеристик, очікуваної вартості та/або бюджетного призначення предмета закупівлі  послуги з санітарної обрізки, омолодження дерев, видалення сухостійних, аварійних дерев, навантаження, вивезення та утилізація утворених відходів на територіях закладів дошкільної освіти та  початкових шкіл  міста Тернополя

 

Вид та ідентифікатор процедури закупівлі: відкриті торги з особливостями,
UA-2023-03-21-012098-a

Очікувана вартість та обґрунтування технічних та якісних характеристик:

Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі обумовлено статистичним аналізом загальнодоступної інформації про ціну предмета закупівлі на підставі затвердженої центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері публічних закупівель, примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, а саме: згідно з пунктом 1 розділу ІІІ наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020  № 275 із змінами.

Надання послуги з санітарної обрізки, омолодження дерев, видалення сухостійних, аварійних дерев, навантаження, вивезення та утилізація утворених відходів на територіях закладів дошкільної освіти та  початкових шкіл  міста Тернополя передбачає проведення формувальної, омолоджувальної обрізки дерев, відповідно до актів обстеження зелених насаджень, керуючись Законом України «Про благоустрій населених пунктів», Правилами утримання зелених насаджень у населених пунктах України, затверджених наказом Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України від 10.04.2006 № 105.

Обрізка проводиться навесні до розпускання бруньок або восени після опадання листя. У дерев видаляють порослеві пагони, які утворюються біля кореневої шийки та на стовбурах. Формуванню підлягають зелені насадження з асиметричною витягнутою кроною з метою надання певної форми, рівномірного розташування скелетних гілок. Обрізка гілля, яке обмежує видимість дорожніх знаків, світлофорних об’єктів, проводиться таким чином, що видаленню підлягають гілки не лише з боку проїжджої частини, а з усіх боків, при цьому необхідно максимально зберегти симетричність та природність форми крон. Під час проведення формувальної обрізки також видаляються сухі, зламані та потенційно аварійні гілки та скелетні гілки, які мають видимі ознаки враження шкідниками та хворобами.

               Формування крон дерев вздовж доріг проводиться таким чином, що відстань між кромкою проїжджої частини на перехрестях і кроною дерев повинна бути не менше ніж 0,5 м.

               Виконавець повинен мати можливість, технічну в тому числі, проводити  обрізку дерев в складних умовах, що передбачає: проведення робіт в складних погодних умовах встановлення попереджуючих знаків та табличок.

Під час обрізки необхідно дотримуватись Правил утримання зелених насаджень, затверджених наказом Міністерства будівництва, архітектури та ЖКГ від 10.04.2014 № 105, та не допускати пошкодження до ступеня припинення (чи не припинення) росту.

 Під час проведення обрізки не допускати механічних пошкоджень кори і деревини стовбура або гілок дерев. В разі виникнення будь-яких пошкоджень ці місця необхідно зачистити ножем до здорового місця, а потім змастити садовою замазкою. Для більш швидкого загоювання ран доцільно використовувати пасти і мазі, виготовлені з додаванням гетероауксину в концентрації 0,01 - 0,025%.

Обов’язковою вимогою є обрізка  дерев будь-якої складності.

При розрахунку ціни послуги необхідно врахувати вартість перевезення і утилізації подрібнених гілок, непридатної  деревини.

Учасник повинен використовувати обладнання та матеріали, які не спричиняють шкоди довкіллю, не допускати забруднення навколишнього середовища при завершенні надання послуг та перевезенні деревини.

            Розрахунок ціни тендерної пропозиції повинен бути виконаний відповідно до вимог діючих законодавчих та нормативних актів з урахуванням  всіх необхідних об’ємів послуг та вимог до якості матеріальних ресурсів, з чітким зазначенням всіх розрахунків по кожному виду послуг.

Заправка, технічне обслуговування, ремонт техніки забезпечується Виконавцем, вартість чого повинна бути врахована в тендерній пропозиції.

 

Розмір бюджетного призначення:  420000,00 грн. з ПДВ згідно до кошторисних призначень на 2023 рік  та річним планом закупівель на 2023 рік.

Загальна кількість необхідного обсягу послуги з санітарної обрізки, омолодження дерев, видалення сухостійних, аварійних дерев, навантаження, вивезення та утилізація утворених відходів на територіях закладів дошкільної освіти та  початкових шкіл  міста Тернополя сформована виходячи із його  замовлених обсягів  дошкільними освітніми закладами, що знаходяться у підпорядкуванні замовника на 2023 рік. Розрахунок очікуваної вартості зазначеної послуги було складено, використовуючи метод порівняння ринкових цін на такі послуги, доступні в мережі Інтернет у відкритому доступі, на сайтах  виконавців , в електронному каталозі, в електронній системі закупівель “ProZorro” щодо аналогічних закупівель, проводились ринкові консультації.

 

Технічні та якісні характеристики предмета закупівлі:

Найменування послуг

одиниця виміру

Кількість,шт

1

Послуги з санітарної обрізки та омолодження дерев, навантаження, видалення сухостійних, аварійних  дерев, вивезення та утилізація утворених відходів

послуга

2

1.1

Видалення сухостійних, аварійних та фаутних дерев з застосуванням авто підіймачів, навантаження, вивезення та утилізація утворених відходів

 

 

1.1.1

ТЗДОЯС №34

дерево

3

1.1.2

ТЗДОЯС №27

дерево

4

1.1.3

ТЗДОЯС № 5

дерево

4

1.1.4

ТПШ№ 3

дерево

4

1.1.5

ТЗДОЯС № 21

дерево

10

1.1.6

ТЗДОЯС №30

дерево

3

1.2

Омолодження  та  санітарна обрізка дерев з застосуванням авто підіймачів, навантаження, вивезення та утилізація утворених відходів

 

 

1.2.1

ТЗДОЯС № 27

дерево

12

1.2.2

ТЗДОЯС № 6

дерево

30

1.2.3

ТЗДОЯС № 31

дерево

9

1.2.4

ТЗДОЯС № 34

дерево

7

1.2.5

ТЗДОЯС № 16

дерево

12

1.2.6

ТПШ №2

дерево

17

1.2.7

ТЗДОЯС №30

дерево

16

 1.                                         Послуги з санітарної обрізки, омолодження дерев та видалення сухостійних, аварійних та дерев, навантаження, вивезення та утилізація утворених відходів будуть надаватись до 20.04.2023 року .

* - видатки на надання зазначених послуг мають включати до свого складу витрати на паливно-мастильні матеріали, автовишки (авто-підіймачі), бензопили, подрібнювачі гілля, навантажувачі, вантажний транспорт, зарплату та інші витрати, необхідні для забезпечення якісного надання послуги.

** - за необхідності кількість дерев та вид послуги (омолодження або видалення дерев) може бути змінено без зменшення обсягу надання послуг.

  1. Вимоги до організації та порядку надання послуг:

-  послуги проводити суворо дотримуючись вимог чинного законодавства України;

-  не допускати розливу нафтопродуктів, мастил та інших хімічних речовин на ґрунт, асфальтове покриття;

- під час експлуатації автотранспорту викид відпрацьованих газів не повинен перевищувати допустимі норми;

- запобігати утворенню та зменшувати обсяг будівельних відходів, не допускати складування сміття у несанкціонованих місцях.

- своєчасно запобігати виникненню аварійних ситуацій;

- всі робітники повинні бути одягнені у спецодяг, мати відповідний інвентар, отримувати миючі засоби;

- видалення пеньків проводиться виключно по заявці Замовника;

- послуги проводяться з дотриманням техніки безпеки;

- сміття вивозиться кожен день після закінчення виконання запланованих на цей день послуги;

- прибирання території після видалення дерев здійснювати щоденно по закінченню послуги.

 

  1. Вимоги до якості послуг:

- якість наданих послуг повинна відповідати вимогам, які пред'являються до робіт (послуг) відповідного роду;

- технології та методи надання послуг - згідно з діючими нормами, що визначенні чинним законодавством України.

У складі пропозиції надати розрахунок розроблений в програмному комплексі АВК або іншому, сумісному з ним, а саме:

- «Договірна ціна»;

- зведений кошторисний розрахунок до «Договірної ціни»; 

- локальний  кошторис  до «Договірної ціни» (з розрахунком одиничної вартості);

- підсумкова відомість ресурсів;

- розрахунок загальновиробничих витрат;

- дефектний акт.

 

 

  1. Вимоги до Учасника закупівлі:
  2. Всі послуги будуть надаватися при наявності ордеру на видалення зелених насаджень або дозволу на обрізання дерев.
  3. При виконані послуг використовувати обладнання та матеріали, які не спричиняють шкоди довкіллю, не допускати забруднення навколишнього середовища паливно-мастильними матеріалами, які використовуються в процесі експлуатації машин та механізмів.
  4. Деревина та гілля, отримані під час проведення послуг, підлягають вивезенню в день проведення послуги, зі складанням відповідного акту прийому – передачі деревини.
  5. Виконавець повинен під час виконання послуг гарантувати безпеку працівникам та дітям закладів, збереження цілісності транспортних засобів та споруд, які знаходяться поблизу дерев, дотримуватися технології виконання послуг.
  6. Місце видалення сухостійних та самосійних дерев після проведення послуг залишати в стані, який був до початку проведення послуг (дрібне гілля, опале листя та тирса прибирається з місця проведення послуг).
  7. Якщо пропозиція Учасника містить не всі види послуг або Учасником змінені обсяги та склад надання послуг, що зазначені вище, ця пропозиція вважається такою, що не відповідає вимогам Технічного завдання, та відхиляється Замовником.
  8. Підтвердженням виконання послуг є підписання акту здавання-приймання наданих послуг представником Замовника із зазначенням обсягу виконаних послуг.

 

У разі виявлення Замовником, при візуальному обстеженні, неякісного надання послуги щодо Виконавця складається Акт-претензія та такі послуги не оплачуються Замовником (згідно складеного Акту-претензії). Зазначений Акт-претензія є підставою для накладення на Виконавця штрафних санкцій  у п’ятикратному  розмірі від вартості ненаданих або неякісно наданих послуг.

 

Виконавець зобов’язаний надавати послуги виключно по заявці замовника почергово відповідно до наданих заявок.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Read 89 times

Керівники

Контакти (upravl.osvita@ukr.net)

м.Тернопіль,
бульвар Т.Шевченка, 1
46000
тел.: 0352525694

upravl.osvita@ukr.net

Top