Print this page
Понеділок, 23 січня 2023 06:24

ОБГРУНТУВАННЯ

Written by
Rate this item
(0 votes)

ОБГРУНТУВАННЯ

технічних та якісних характеристик  закупівлі яблук за  «ДК 021-2015 -  03220000-9: Овочі, фрукти та горіхи »  , розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

18.01.2023 р.

(оприлюднюється на виконання постанови КМУ № 710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

Управління освіти і науки Тернопільської  міської ради, Україна, 46001, м. Тернопіль, бульвар Тараса Шевченка, буд.1, Юридична особа, яка забезпечує потреби держави або територіальної громади, код ЄДРПОУ 26198169 (надалі Замовник) оприлюднює обґрунтування технічних та якісних характеристик, очікуваної вартості та/або бюджетного призначення предмета закупівлі  яблук

 

Вид та ідентифікатор процедури закупівлі: відкриті торги з особливостями,

UA-2023-01-17-005623-a

 

Очікувана вартість та обґрунтування технічних та якісних характеристик:

Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі обумовлено статистичним аналізом загальнодоступної інформації про ціну предмета закупівлі на підставі затвердженої центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері публічних закупівель, примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, а саме: згідно з пунктом 1 розділу ІІІ наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020  № 275 із змінами.

 

Розмір бюджетного призначення:  360000,00 грн. з ПДВ згідно до кошторисних призначень на 2023 рік  та річним планом закупівель на 2023 рік.

Загальна кількість необхідного обсягу яблук виходячи із його  замовлених обсягів  дошкільними освітніми закладами, що знаходяться у підпорядкуванні замовника на 2023 рік. Очікувана вартість  ґрунтується на всіх фактичних складових ціни та включає в себе вартість ціни на товар, податки і збори, що сплачуються або мають бути сплачені, усіх інших витрат та згідно з вимогами чинного законодавства щодо формування ціни на відповідний товар. Ціна за одиницю товару перебуває в межах діапазону показників, актуальних на момент оприлюднення закупівлі, ринкових цін на яблука на території України. Замовником здійснювався пошук, збір та аналіз загальнодоступної цінової інформації, до якої відноситься інформація про ціни товарів, що міститься в мережі Інтернет у відкритому доступі на сайтах постачальників, в електронному каталозі, в електронній системі закупівель “ProZorro” щодо аналогічних закупівель, проводились ринкові консультації.

 

Технічні та якісні характеристики предмета закупівлі: Термін постачання – протягом 2023 року по 31.12.2023 року дрібними партіями на адресу кожного закладу не менше 5(п’ять разів на тиждень) згідно замовлень, не пізніше 1-го дня з моменту отримання узгодженого сторонами замовлення.

Потреба у закупівлі зумовлена необхідністю забезпечення безперебійного харчування дітей у  закладах освіти міста Тернополя відповідно до вимог Законів України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 № 771/97-ВР (зі змінами), постанови КМУ «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» від 21.03.2021. № 305; Санітарних правил для підприємств громадського харчування (СанПин 42-123-5777-91). Придбання даного продукту дозволить забезпечити повноцінний розвиток дитячого організму завдяки виконанню норм харчування.

Враховуючи зазначене, замовник прийняв рішення стосовно застосування таких технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:

Яблука вирощені в природних умовах, без перевищеного вмісту хімічних речовин, мають типові для сорту форму та колір. Цілі, чисті, здорові, без зайвої зовнішньої вологості, незів’ялі, без механічних пошкоджень та пошкоджень шкідниками. Колір відповідного виду, без плямистості. Смак, запах без сторонніх домішок. Зрілі, із щільною шкіркою, без ознак гнилизни та плісняви. без механічних пошкоджень, ознаків гниття, а також без пошкоджень шкідника без зайвої зовнішньої вологості, з плодоніжкою цілою або поламаною. Розмір по найбільшому поперечному діаметру повинен складати (у см. не менше) у яблук – 4,5 неможливі пошкодження плодожеркою.  Вміст нітратів мг/кг, не більше норм визначених ДСТУ.

Фасування: ящик, коробка.

 
 

 

Read 50 times
Super User

Latest from Super User