Вчителі англійської мови з Тернополя розпочали навчання та
  ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ БАТЬКІВ МАЛЕНЬКИХ МЕШКАНЦІВ ...
Вітаємо лауреатів Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2024»!
Управлінням освіти і науки Тернопільської міської ради отримано
Тернопільські школярі  ТЛ№21- СМШ ім.І.Герети  та учениця ТПШ №1
Середа, 03 серпня 2022 08:20

ОБГРУНТУВАННЯ

Written by
Rate this item
(0 votes)

ОБГРУНТУВАННЯ

технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

29.07.2022 р.

На виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 16.12.2020р. №1266 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 1 серпня 2013р. №631 і від 11 жовтня 2016р. №710».

Управління освіти і науки Тернопільської  міської ради (надалі Замовник) оприлюднює обґрунтування технічних та якісних характеристик, очікуваної вартості та/або бюджетного призначення предмета закупівлі «ДК 021-2015 - 15810000-9 Хлібопродукти, свіжовипечені хлібобулочні та кондитерські вироби (Хлібопродукти в асортименті)»

 

Вид та ідентифікатор процедури закупівлі: відкриті торги , UA-2022-07-26-008517-a

  
Категорія Замовника - згідно п.3 ч.1 ст. 2 ЗУ "Про публічні закупівлі" (юридична особа, яка забезпечує потреби держави або територіальної громади).

Мета проведення закупівлі: Потреба у закупівлі зумовлена необхідністю забезпечення безперебійного харчування дітей у дошкільних закладах освіти міста Тернополя відповідно до вимог Законів України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 № 771/97-ВР (зі змінами), наказу МОЗ, МОН «Про затвердження порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах» від 01.06.2005 № 242/329; постанови КМУ «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» від 21.03.2021. № 305; Санітарних правил для підприємств громадського харчування (СанПин 42-123-5777-91). Придбання даного продукту дозволить забезпечити повноцінний розвиток дитячого організму завдяки виконанню норм харчування.

Обґрунтування технічних та якісних характеристик

Технічні та якісні характеристики предмета закупівлі:

Вимоги до предмету закупівлі:

Хліб пшеничний вищого ґатунку подовий (в індивідуальній  упаковці)

Хліб пшеничний, білий, з борошна вищого ґатунку згідно ДСТУ 7517:2014

форма: подовий - відповідає формі, в якій проводили випікання, без бокових випливів;

поверхня відповідає виду виробу, без забруднення, дозволено невеликі тріщини та підриви;

забарвлення скоринки – золотисто-жовте;

м’якоть хліба має бути гарно пропечена, еластична, не крихка, рівномірно розпушена. Не допускається наявність порожнеч, крихкості, не промішування;смак і запах характерні для свіжого пшеничного хліба. Не допускається відчуття прісного, пересоленого, надмірно кислого і гіркого смаку, наявність хрускоту. Хліб повинен бути добре пропеченим, еластичним, не липким, не вологим на дотик, без грудочок та слідів поганого вимішування, без стороннього присмаку. Харчові добавки: не регламентуються.

Вага од.– не менше  600 гр. Хліб повинен бути упакований в індивідуальну упаковку. Для пакування  використовують харчову поліетиленову плівку за ГОСТ 10354, ГОСТ 25951та ін.., матеріали, застосування яких дозволено центральним органом виконавчої влади з питань охорони здоров’я.

Упаковка повинна містити етикетку із зазначенням дати виготовлення, пакування, терміну придатності та умов зберігання, а також відсутності ГМО.

Продукт  вітчизняного виробництва

хліб житньо  - пшеничний подовий (в індивідуальній  упаковці) Основна сировина - борошно житнє згідно ДСТУ 4583:2006,форма: подовий - відповідає формі, в якій проводили випікання, без бокових випливів;поверхня відповідає виду виробу, без забруднення, дозволено невеликі тріщини та підпливи;колір від світло-коричневого до темно-коричневого, без підгорілості;стан м`якушки - пропечена, без слідів непромісу;смак властивий даному виду виробів, без стороннього присмаку;

запах властивий даному виду виробів, без стороннього запаху. Хліб повинен бути добре пропеченим, еластичним, не липким, не вологим на дотик, без грудочок та слідів поганого вимішування, без стороннього присмаку. Харчові добавки: не регламентуються.

Вага од. – не менше 650 гр. Хліб повинен бути упакований в індивідуальну упаковку

Упаковка повинна містити етикетку із зазначенням дати виготовлення, пакування, терміну придатності та умов зберігання, а також відсутності ГМО.

Продукт  вітчизняного виробництва

Батон з борошна вищого сорту (в індивідуальній  упаковці ) Вироби булочні - батон:

поверхня відповідає виду виробу, без забруднення, дозволено невеликі тріщини та підриви;м’якоть хліба має бути гарно пропечена, еластична, не крихка, рівномірно розпушена. Не допускається наявність порожнеч, крихкості, не промішування;смак і запах характерні для свіжого батона. Не допускається відчуття прісного, пересоленого, надмірно кислого і гіркого смаку, наявність хрускоту. Батон повинен бути добре пропеченим, еластичним, не липким, не вологим на дотик, без грудочок та слідів поганого вимішування, без стороннього присмаку. Харчові добавки: не регламентуються.

Вага од.– не менше 400 гр. Хліб повинен бути упакований в індивідуальну упаковку. Для пакування  використовують харчову поліетиленову плівку за ГОСТ 10354, ГОСТ 25951та ін.., матеріали, застосування яких дозволено центральним органом виконавчої влади з питань охорони здоров’я.

Упаковка повинна містити етикетку із зазначенням дати виготовлення, пакування, терміну придатності та умов зберігання, а також відсутності ГМО.

Продукт  вітчизняного виробництва

Хліб пшеничний цільно зерновий (в індивідуальній  упаковці)Хліб пшеничний цільно зерновий згідно ДСТУ 7517:2014  з високим вмістом харчових волокон та з обмеженим вмістом солі, який не перевищує 0,45 грама на 100 грамів хліба. За вмістом солі повинен відповідати встановленим МОЗ вимогам щодо харчування в закладах освіти. За формою відповідає виду виробу. Повинен бути без ознак забруднення, пошкоджень (вм’ятин, деформацій). Верхня шкоринка не повинна бути приплюснута або зморщена. Хліб повинен бути добре пропеченим, еластичним, не липким, не вологим на дотик, без грудочок та слідів поганого вимішування, без стороннього присмаку. Основна сировина - борошно цільнозернове пшеничне. Харчові добавки: не регламентуються.

Хліб повинен бути упакований в індивідуальну упаковку. Для пакування  використовують харчову поліетиленову плівку за ГОСТ 10354, ГОСТ 25951та ін.., матеріали, застосування яких дозволено центральним органом виконавчої влади з питань охорони здоров’я.

Упаковка повинна містити етикетку із зазначенням дати виготовлення, пакування, терміну придатності та умов зберігання, а також відсутності ГМО.

Хліб житньо - пшеничний цільно зерновий

 Основна сировина - житньо - пшеничний цільно зернове борошно, вода, дріжджі пресовані, сіль, патока, екстракт житнього солоду. Органолептичні: зовнішній вигляд – форма відповідає хлібній формі , в якій проводилось випікання,  поверхня –  шорсткувата, допускаються невеликі підриви, тріщини та наявність шва від поділювана-укладальника, допускається посипка кмином або коріандром.

Колір  – від світло-коричневого до темно-коричневого без підгорілості;

Стан м'якушки – пропечена, пориста, з вкрапленням кмину або коріандру,  без слідів непромісу; Смак – властивий даному  виробу, кислувато-солодкуватий, без стороннього присмаку;Запах – властивий даному виду виробів, без стороннього запаху. Хліб повинен бути добре пропеченим, еластичним, не липким, не вологим на дотик, без грудочок та слідів поганого вимішування, без стороннього присмаку. Харчові добавки: не регламентуються. Хліб повинен бути упакований в індивідуальну упаковку. Для пакування  використовують харчову поліетиленову плівку за ГОСТ 10354, ГОСТ 25951та ін.., матеріали, застосування яких дозволено центральним органом виконавчої влади з питань охорони здоров’я.

Упаковка повинна містити етикетку із зазначенням дати виготовлення, пакування, терміну придатності та умов зберігання, а також відсутності ГМО.

Продукт  вітчизняного виробництва

 

Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі

Загальна кількість необхідного до закупівлі обсягу хлібопродуктів в асортименті сформована виходячи із його обсягів, спожитих дошкільними освітніми закладами, що знаходяться у підпорядкуванні замовника, за 2021 рік. Очікувана вартість предмета закупівлі передбачена розміром бюджетного призначення, визначеного відповідно до розрахунку до проєкту кошторису на 2022 рік  та річним планом закупівель на 2022 рік, ґрунтується на всіх фактичних складових ціни та включає в себе вартість ціни на товар, податки і збори, що сплачуються або мають бути сплачені, усіх інших витрат та згідно з вимогами чинного законодавства щодо формування ціни на відповідний товар. Відповідно до розрахунків вартості круп проведених у відповідності до ч. 4 ст. 4 Закону України «Про публічні закупівлі» шляхом ринкових консультацій з метою аналізу ринкової ціни на товар, з урахуванням видатків замовника, очікувана вартість процедури закупівлі складатиме  725 000,00 грн. з ПДВ. Ціна за одиницю товару перебуває в межах діапазону показників, актуальних на момент оприлюднення закупівлі, ринкових цін на відповідні види хлібопродуктів в асортименті на території України. Розрахунок очікуваної вартості предмету закупівлі з урахуванням роз’яснень Мінекономіки Щодо розрахунку очікуваної вартості предмета закупівлі № 3301-04/34980-06 від 20.08.2019 р. та Щодо передумов здійснення закупівель № 3304-04/55366-06 від 10.09.2020 р. і Примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, здійснювався замовником шляхом моніторингу середньоринкових цін на відповідні хлібопродукти в асортименті при плануванні відповідної закупівлі. Замовником здійснювався пошук, збір та аналіз загальнодоступної цінової інформації, до якої відноситься інформація про ціни товарів, що міститься в мережі Інтернет у відкритому доступі на сайтах постачальників, в електронному каталозі, в електронній системі закупівель “ProZorro” щодо аналогічних закупівель, проводились ринкові консультації.

 

Read 68 times

Керівники

Контакти (upravl.osvita@ukr.net)

м.Тернопіль,
бульвар Т.Шевченка, 1
46000
тел.: 0352525694

upravl.osvita@ukr.net

Top